Και αν ήσουν Εσυ;

Και αν ήσουν Εσυ;

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ;»

Τ0«Κι αν ήσουν Εσύ;» είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, και τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Υλοποιείται από τον Φεβρουάριο 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η εκπαιδευτικός του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας Μαργαρίτη Μαρία συμμετείχε το σχολικό έτος 2021-2022 στην επιμόρφωση 100 ωρών που αποβλέπει στη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και εμψυχωτών νεανικών ομάδων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με την αξιοποίηση παραστατικών τεχνών και βιωματικών δραστηριοτήτων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το 4ο ΓΕΛ υλοποίησε το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν Εσύ;»  με μαθητές των τμημάτων Α3 και Α4 και υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις Μαργαρίτη Μαρία-Πανταζή Βασιλική –Τηράσκη Μαριάννα. Το υλικό της δράσης βρίσκεται εδώ:

https://el.padlet.com/marmargariti1/sweic7whv7fobad5

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό video εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=eZIYM5RPX1E

Στο video συμμετείχαν οι μαθητές: Μπαζάνης Γιάννης, Νικολακοπούλου Ζωή, Νικολοπούλου Μαρίνα, Νοτόπουλος Βαγγέλης, Παπαδοπούλου Μαρία, Παπαχριστοφίλου Βασιλική, Παυλάκη Άννα, Παυλάκης Γιώργος, Πιερρακέας Θοδωρής, Σαραντέα Αθηνά, Τασσοπούλου Ιωάννα, Χονδροβασιλοπούλου Γεωργία.

 

Share Button

newspaper templates - theme rewards