Λέσχη Ανάγνωσης

Λέσχη Ανάγνωσης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022  μαθητές της Α΄ και Β ΄τάξης του 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας συμμετείχαν στη Λέσχη Ανάγνωσης του σχολείου. Αντικείμενο της Λέσχης είναι η επαφή με την ανάγνωση και την δημιουργία. Οι μαθητές διάβασαν το μυθιστόρημα «Γάλα Μαγνησίας» του Κώστα Ακρίβου και επεξεργάστηκαν σχετικό φύλλο εργασίας.

Επιπλέον στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Λέσχης διεξήχθησαν δύο εργαστήρια δημιουργικής γραφήςΣτις 5 Φεβρουαρίου 2022έλαβε χώρα το «Εργαστήριο χαϊκού» σε συνεργασία με την φιλόλογο του σχολείου κ. Παρασκευή Ακριτίδου.

Οι μαθητές ανακάλυψαντην τέχνη του ιαπωνικού χαϊκού (ποιητικής φόρμας που αποτελείται από τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών, οι οποίες τοποθετούνται σε τρεις στίχους) και συνέθεσαν τα δικά τους ποιήματα..

 Στις 26 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε το «Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής» με την αρωγή της προσκεκλημένης μας, φιλολόγου και συγγραφέως, κ. Χαράς Νικολακοπούλου, στοοποίο  οι μαθητές ασκήθηκαν πάνω στη συγγραφή διηγημάτων. Ακολούθησε και δεύτερο εργαστήριο από την κ .Νικολακοπούλου  με το τμήμα Α4 του σχολείου μας.

Το εργαστήριοαυτό-με αφορμή τα γεγονότα της επικαιρότητας- επικεντρώθηκε στον πόλεμο. Υπεύθυνες καθηγήτριες της Λέσχης Ανάγνωσης είναι η Πανταζή Βασιλική και Μαργαρίτη Μαρία.

Το υλικό της Λέσχης Ανάγνωσης θα το βρείτε εδώ:

https://el.padlet.com/marmargariti1/92egigr0w2xona5b

 

Share Button

newspaper templates - theme rewards