Πρόγραμμα eTwinning 2018-19

Πρόγραμμα eTwinning 2018-19

” Γέφυρες Πολιτισμού” 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας – Scuola Italiana Statale d’Atene

Το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας στην Ιταλική Σχολή της Αθήνας

Την Πέμπτη, 9 Μαϊου 2019, το 4ο Λύκειο Καλαμάτας επισκέφτηκε την Ιταλική Σχολή της Αθήνας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος eTwinning που πραγματοποιούν τα δύο σχολεία από το φετινό σχολικό έτος και του οποίου ο τίτλος είναι «Γέφυρες πολιτισμού». Αξίζει να σημειωθεί ότι η γνωριμία των παιδιών των δύο σχολείων οφείλεται στην κοινή συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Μεγάλης Ελλάδας που πραγματοποιείται δύο συνεχείς χρονιές στην Αρχαία Μεσσήνη και στο οποίο συμμετέχουν ως ξεναγοί των Ιταλών μαθητών. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε, εκτός από την ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και μια ενημέρωση για το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα, δύο εργαστήρια, ένα μουσικό και ένα θεατρικό που πραγματοποιήθηκαν από επαγγελματίες μουσικούς και ηθοποιούς. Στη συνέχεια, οι μαθητές και των δύο σχολείων πήραν μέρος σε ένα Φιλοσοφικό Περίπατο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας που είχε διοργανωθεί από τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Μεγάλης Ελλάδας και όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αποσπάσματα από έργα μεγάλων φιλοσόφων όπως ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας και ο Νίτσε.

Υπεύθυνη του συγκεκριμένου προγράμματος eTwinning είναι η διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ, κ. Βασιλική Πανταζή και συμμετείχαν 15 μαθητές της Β΄ τάξης: Γεωργιοπούλου Κ., Καραμήτσος Κ., Καψαμπέλης Κ., Κουφός Α., Λυμπερόπουλος Π., Μουζάκη Μ., Ντουλαπτσή Ζ., Ρεμπή Δ., Ρουσοπούλου Σ., Πελεκούδα Ν., Σουλεϊμέζη Ν., Σταθοπούλου Ι., Στυλιανοπούλου Κ., Ταφίλι Α., Χαντζής Ν.

Μετά την επιτυχημένη πρώτη επίσκεψη γνωριμίας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά όπου οι μαθητές της Ιταλικής Σχολής θα επισκεφτούν την πόλη μας και το 4ο ΓΕΛ.

  • ital sxoli1
  • ital sxoli2
  • ital sxoli3
  • ital sxoli5
  • ital sxoli6

Share Button

newspaper templates - theme rewards