Εναρξη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης

Εναρξη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης

Αγαπητοί μαθητές

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 23.03.2020 θα ξεκινήσουν μαθήματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Τα μαθήματα ξεκινάνε σταδιακά μέχρι όλοι (καθηγητές και μαθητές) να εξασφαλίσουν όλες τις προϋποθέσεις.

Σε πρώτη φάση τα μαθήματα θα απευθύνονται στους μαθητές της Γ’ Τάξης (συγκεκριμένα των προσανατολισμών) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Β’ και η Α’ Τάξη.

Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ απαραίτητες για να μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα:
1. να διαθέτετε ΗΥ, μικρόφωνο και ηχεία  και προαιρετικά κάμερα. Η κάμερα είναι προαιρετική – όχι υποχρεωτική ή απαραίτητη. Εάν διαθέτετε laptop, συνήθως η κάμερα/μικρόφωνο/ηχείο είναι ενσωματωμένα. Εάν δεν έχετε τα παραπάνω μπορείτε και με smartphone ή tablet να εισέλθετε στο σύστημα και να παρακολουθήσετε, μόνο που δεν είναι τόσο εύχρηστη δυνατότητα.

2. να διαθέτετε σύνδεση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Να γνωρίζετε ότι η ταχύτητα του δικτύου, που θα έχετε βοηθάει την όλη διαδικασία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε WIFI αλλά να γνωρίζετε ότι μπορεί η ενσύρματη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο να είναι ταχύτερη.

Β. Η ΒΑΣΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΞ΄ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

βήμα1: στο mail αυτό θα λάβετε σύντομα, από τους καθηγητές σας ένα σύνδεσμο (link) με την  ημέρα, ώρα, μάθημα διδασκαλίας.

βήμα2: Εσείς την συγκεκριμένη μέρα και την ακριβή ώρα απλά πατάτε στο link και ακολουθείτε τα βήματα σύνδεσής σας με τον καθηγητή σας.

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι νωρίτερα.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα λάβετε στα email που μας έχετε στείλει τη διεύθυνση του κάθε ηλεκτρονικού μαθήματος στο οποίο θα συνδεθείτε.

Γ. Συνημμένος Οδηγός μαθητή

 Σας αποστέλλουμε συνημμένα ένα πολύ χρήσιμο οδηγό για τα εξ΄αποστάσεως μαθήματα, το οποίο προτείνουμε να δείτε. Αν δεν επιθυμείτε να κατεβάσετε το συνημμένο ΄αρχείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύνδεσμο:

https://drive.google.com/open?id=100tLXRCecrsxlDugZ4-2vs71MB9cRyu7

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τις απουσίες στα εξ΄αποστάσεως μαθήματα περιμένουμε οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας.

Μπορείτε να αποστείλετε σε αυτό το email ερωτήσεις/διευκρινίσεις και θα σας απαντήσουμε όσο συντομότερα γίνεται.

Ευχαριστώ

καλή αρχή σε όλους και μην ξεχνάτε “μένουμε σπίτι”.

Share Button

newspaper templates - theme rewards

Scroll Up