Μαθητές και καθηγητές του σχοου μας  στο Löningen  της Γερμανίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  Erasmus+/KA2

Μαθητές και καθηγητές του σχοου μας  στο Löningen  της Γερμανίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  Erasmus+/KA2

8 μαθητές και 2 καθηγητές του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας βρέθηκαν στο Löningen της Γερμανίας από 18-24 Ιανουαρίου 2020. Εκεί, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το σχολείο Copernicus Gymnasium – Löningen, προκειμένου να συμμετάσχουν στην υλοποίηση του έργου που έχει τίτλο Service Learning Networkin Europe – SE.LE.N.E. , στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+/KA2.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του 4ου ΓΕΛ  συναντήθηκαν με μαθητές και καθηγητές και από άλλα ακόμη ευρωπαϊκά σχολεία, τα οποία είναι:

 1. Το Istituto Magistrale Statale L. Pietrobono από το Alatri της Ιταλίας, που είναι και το σχολείο που συντονίζει τη συγκεκριμένη σύμπραξη σχολείων.
 2. ΤοIlmara Gaisa Kokneses vidusskola, απότο Koknese τηςΛετονίας.
 3. Το I.E.S. FRANCESO TARREGA, από το Vila-Real της Ισπανίας.

Οι μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων που είχαν οργανώσει οι Γερμανοί  μαθητές και καθηγητές  του σχολείου υποδοχής. Οι δραστηριότητες αυτές σχετίζονταν με το γενικότερο θέμα του έργου που υλοποιείται από τα πέντε σχολεία, και το οποίο έχει να κάνει με το Service Learning, αλλά και με το ειδικότερο θέμα που απασχόλησε την κινητικότητα στη Γερμανία, και το οποίο είχε να κάνει με τη μετανάστευση.

Οι μαθητές και μαθήτριες Περσεφόνη Μουτσίου, Ιωάννης Βαμβακάς, Αγγελική Μπεσσή, Παναγιώτα Ντάκουρη (από την Α΄ Τάξη), Δημήτριος Βυθούλκας, Αιμιλιανός Μάλλωσης, Δέσποινα-Κωνσταντίνα Παπαχριστοφίλου και Δήμητρα Πλεματιά (από τη Β΄Τάξη), μαζί με τις συνοδούς καθηγήτριες Κυριακή Κατσίρου-ΠΕ02, που είναι η συντονίστρια του προγράμματος, και Πελαγία Κάτσου-ΠΕ04.03, είχαν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο μετανάστευσης στο Bremenhaven,  να επισκεφθούν το Osnabrück και να ξεναγηθούν στον καθεδρικό ναό της πόλης, αλλά και σε τζαμί που βρίσκεται εκεί. Είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας  ενός σχολείου στο εξωτερικό, να βιώσουν μέσα σε αυτό μία διαφορετική μαθησιακή εμπειρία, και συνεπώς, να αποκτήσουν μία ευρύτερη γνώση του γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος. Ακόμη, οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ συνεργάστηκαν με τους ξένους μαθητές για την υλοποίηση θεατρικών, μουσικών και εικαστικών δράσεων, με θεματολογία εμπνευσμένη από τη μετανάστευση. Τέλος, γνώρισαν από κοντά την καθημερινότητα των Γερμανών μαθητών, καθώς και την κουλτούρα των οικογενειών που τους φιλοξένησαν.

 • IMG_1412
 • IMG_1463
 • IMG_1275
 • IMG_1383
 • IMG_1285
 • IMG_1377
 • DSC04994
 • IMG_1302
 • DSC04981
 • DSC04998
Share Button

newspaper templates - theme rewards

Scroll Up