1. Home
  2. /
  3. Εκδηλώσεις
  4. /
  5. Εκδήλωση για τον ύπνο...
Εκδήλωση για τον ύπνο από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας

Εκδήλωση για τον ύπνο από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τον ύπνο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Απριλίου, με πρωτοβουλία του 4ου Λυκείου Καλαμάτας.

Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε η προβολή της μαγνητοσκοπημένης θεατρικής παράστασης “Τι θα γίνει; Θα κοιμηθούμε απόψε;”, στους μαθητές της Α’ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας από την εκπαιδευτικό του σχολείου Πελαγία Κάτσου. Το έργο πραγματεύεται τη λειτουργία του ύπνου και την καθοριστική συμβολή του στην ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου και ιδίως του εφήβου.
Εμπνευστής της συγκεκριμένης παράστασης είναι ο Αναστάσιος Μπονάκης, νευρολόγος, επίκουρος καθηγητής στο ΕΚΠΑ (Β΄ Νευρολογική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο “Αττικόν”) και υπεύθυνος του εργαστηρίου επιληψίας, ο οποίος ήταν καλεσμένος του σχολείου και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. Ο κ. Μπονάκης μίλησε στο κοινό που παρακολούθησε τη διαδικτυακή εκδήλωση (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί), για τη φυσιολογία του ύπνου και τις διαταραχές του τόσο στους εφήβους όσο και στους ενήλικες, ενώ έδωσε συμβουλές στους μαθητές για έναν καλό ύπνο, ο οποίος συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσής τους σε όλες τις δραστηριότητές τους (σχολικές, αθλητικές κ.α.).

(Φωτογραφία: Σαλβαντόρ Νταλί, “Υπνος”, 1937)

Πηγή: eleftheriaonline.gr
Share Button

newspaper templates - theme rewards