Θεατρική παράσταση Ά Λυκείου-επιλογή και δραματοποίηση τριών λογοτεχνικών κειμένων

Θεατρική παράσταση Ά Λυκείου-επιλογή και δραματοποίηση τριών λογοτεχνικών κειμένων

Η θεατρική ομάδα της Α’ Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας παρουσίασε με επιτυχία θεατρική παράσταση με τίτλο «Θέατρο και Λογοτεχνία». Στη σκηνή ζωντάνεψαν τρεις λογοτεχνικές ηρωίδες: η Στέλλα Βιολάντη, η Ρήνη και η Ευλαλία, που αντιδρώντας στο εχθρικό προς το φύλο τους κοινωνικό περιβάλλον, απέκτησαν τραγική διάσταση.

Συμμετείχαν οι μαθητές: Αμοιραδάκη Στέλλα, Γουρδέας Γιώργος, Δρούγας Χρήστος, Κωνσταντάκη Άννα-Μαρία, Λυμπεροπούλου Στέλλα, Μαυράκη Σταυρούλα, Μηνά Ανδρομάχη, Μηνά Δήμητρα, Μουτεβελής Ανδρέας, Μπαλή Σταυρίνα, Μπουλούκου Χάρις, Παρθένη Έλενα, Πιέρρος Γιώργος, Τσαούση Νάνσυ, Σουλαντίκα Υρώ, Φιλόπουλος Κωνσταντίνος.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κατσίρου Κυριακή, Μαργαρίτη Μαρία, Γαλανοπούλου Ελένη.

 

Υπόθεση έργου:

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2018-2019 στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής προσέγγισαν παράλληλα  δύο θεματικές ενότητες του μαθήματος: Τα φύλα στη λογοτεχνία και το θέατρο. Επέλεξαν και δραματοποίησαν  αποσπάσματα από τρία λογοτεχνικά κείμενα «Στέλλα Βιολάντη» του Γρ. Ξενόπουλου , «Τιμή και το χρήμα» και  «Οι Σκλάβοι στα δεσμά τους» του Κ.Θεοτόκη. Κοινή συνισταμένη των κειμένων είναι η ζωή των τριών ηρωίδων. Η Στέλλα Βιολάντη, η Ρήνη, η Ευλαλία είναι γυναίκες που ζουν σε ένα εχθρικό προς το φύλο τους κοινωνικό περιβάλλον. Είναι γυναίκες που πάσχουν καθώς υφίστανται τις συνέπειες των αποφάσεων που άλλοι έχουν πάρει για αυτές. Υποταγμένες από ανάγκη ή εξεγερμένες μέχρι θανάτου  βιώνουν δραματικές αντιφάσεις και αποκτούν τραγική διάσταση.

 

.

 

Share Button

newspaper templates - theme rewards

Scroll Up